Men vänta, vi betalar för äkta Facebook-annonser, inte falska likes, är inte vi?

Jag skulle aldrig köpa falska Facebook likes är som att låtsas att du är en kändis för att få folk att göra saker för dig, som jag anser vara ganska äckligt. Men jag skulle vara glad om det fanns ett enkelt sätt att få fler riktiga anhängare, dvs människor som verkligen är intresserade av mitt arbete, dela det, och skriva fina kommentarer som hjälper mig att förbättra min hemsida och motivera mig att fortsätta skriva nya artiklar.

Det är vad, i teorin, Facebook-annonser bör göra. Facebook visar annonser för personer och de som är intresserade följer din sida.

Men för att få dig så många nya anhängare som möjligt, Facebook “optimerar” dina annonser publik. Deras algoritmer bestämmer vilka användare som är mest benägna att svara på dina annonser.

Och här är haken – vem är mest benägna att klicka på “gilla”-knappen i Facebooks ögon? De människor som klickar på “likes” knappen oftast! Men det är precis människor som driver falska Facebook-konton, av skäl som förklaras ovan.

Faktum är, även när du betalar för vanliga Facebook-annonser, kommer du fortfarande locka massor av se mera här.

Navigation